perjantai 18. tammikuuta 2008

3.Kahville kaveriksi

Sain kerran peruspiimäkakun ohjeen, johon tulee:

3 kahvikupillista sokeria
5 - ”- vehnäjauhoja
2 teelusikallista soodaa ja nämä sekoitetaan

150 g voita sulana
3 kahvikupillista piimää ja nämä sekoitetaan

Sitten voipiimäseos sekoitetaan jauhoseoksen kanssa nopeasti, mutta kunnolla ja paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia (pelti) tai kahdessa kakkuvuoassa 175astetta noin 45 minuuttia. Mausteet voi keksiä itse. Taikinasta voi tehdä myös marjapiirakan.

Tästä samasta ohjeesta olen muokannut monta erilaista taikinaa. Seuraavalla kakulla ei ole nimeä, mutta hyvää tuli

3 kahvikupillista sokeria
7 -”- vehnäjauhoja
2 teelusikallista soodaa
2 –”- leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 rasia sukattia
1 kahvikupillinen rusinoita
½ -”- hasselpähkinärouhetta

1 kahvikupillinen ruokaöljyä (rapsi tai rypsi)
3 – ”- piimää
5 munaa
loraus sitruunan mehua

Valmistus, kuten edellisessä. Laitoin taikinan kahteen pitkään teflon vuokaan ja paistoin 150 asteessa yhden tunnin.


Kuvan palan taikinan mausteet olivat 1 kkp seesamin siemeniä
2 kkp rusinoita
2 tl kardemummaa
loraus struunanmehua
1/4 tl suolaa



Annoksesta tuli noin 40 reilun kokoista palasta

Ei kommentteja: