Alkuperäinen:
CREMA CATALANA( Katalonian vanukas ) ( 4:lle )
1/2 l maitoa
1 sitruuna
5 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
Raasta sitruunasta keltainen kuori ja pane se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita keltuaisiin muut aineet vanilliinisokeria lukuunottamatta. Kiehauta maito ja vatkaa siihen munaseos. Kuumenna ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen n. 3 min. Mausta vanilliinisokerilla. Kaada vanukas laakeaan tarjoilukulhoon. Kun se on hieman jäähtynyt, sirottele pinnalle sokeria.
Oma versio:
5 dl maitoa
2 kanamunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
Kaikki nämät aineet kattilaan ja vispaus tasaiseksi ja kattila levylle ja kuumenus vispaten.Sakoamisen (kiehumispisteessä)jälkeen loraus sitruunan mehua ja jälkiruoka on valmis.
Seuraavalla kerralla vähennän sokeri- ja maustemäärää ja voisin kokeilla ohjetta kolmen munan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti