tiistai 4. maaliskuuta 2008

11.Paistoin vohveliraudalla lättyjä

Puoleen taikinaan lisäsin kardemummaa ja sokeria, joten laitoin paistetut lätyt kahdelle lautaselle
reilu litra piimää
-"- tl suolaa
-"- tl ruokasoodaa
1 litra vehnäjauhoja
6 munaa
1 dl rapsiöljyä (eläinrasvoja joudun välttämään)

Vatkasin kaikki aineet kunnolla sekaisin.Paistoin vohveliraudalla.


Rauta ei tarvitse rasvaa ollenkaan, kun antaa sen ensin kuumeta tarpeeksi. Saman taikinan voi tehdä maitoon, silloin sooda vaihdetaan leivinjauheeseen. Paistaminen onnistuu myös paistinpannulla ilman lisättyä rasvaa ja ilman käryä.Tästä annoksesta tulee noin parikymmentä kappaletta. Itse syyllistyn aina laittamaan vohveliraudalle liikaa taikinaa, joten kauneus kärsii, mutta makuunhan se ei vaikuta.


Kesäisin minulla on tapana paistaa näitä paistinpannulla kesämökin nuotiolla. Siellä näitä on syöty myös krillatun makkaran kanssa.

Ei kommentteja: