maanantai 29. syyskuuta 2008

Tein kaksi helppoa puolukkaista piirakkaa

Piirakkaa on jo maisteltu ja siitä tuli ihan hyvää.Tästä annoksesta tulee kaksi uunipellillistä.
1 kkp sokeria
8 kkp vehnäjauhoja
2 tl suolaa, kardemummaa, soodaa ja leivinjauhetta ja nämät aineet sekoitetaan

ja siihen lisätään:
1 kkp öljyä
4 munaa
3 kkp piimää ja nämätkin sekoitettuna

Päälle sekoitettuna:
3 kkp puolukkasurvosta
1 kkp sokeria
1dl vehnäjauhoja
Paistoin 175 asteen lämmössä n. 15 minuuttia

torstai 25. syyskuuta 2008

tiistai 16. syyskuuta 2008

Tein oman soodaleivän


Mittasin 4 kkp piimää, 2 tl suolaa, 2 tl ruokasoodaa, 1 rkl siirappia, 1rkl ruokaöljyä yleiskoneeseen. Laiton vähitellen vehnäjauhoja, ruisjauhoja ja kaurahiutaleita.Valmis taikina oli hiukan kovempaa, kuin hiivalla tehty taikina. Laitoin isoon leipävuokaan ja paistoin samassa uunissa tämän kanssa: Tein mustikoista leipää yhtäaikaa ja hyvää tuli.

Irlantilainen soodaleipä 1 kpl

6-7 dl sämpyläjauhoja 1 tl suolaa 1 tl soodaa 3½ dl piimää
Soodaleipä on nopea ja helppo valmistaa, koska se ei vaadi alustusta eikä kohottamista.
1. Mittaa vajaa 6 dl sämpyläjauhoja kulhoon, lisää suola ja sooda ja sekoita hyvin. 2. Tee keskelle jauhoja syvennys ja kaada piimä siihen ja sekoita lusikalla tai kauhalla jauhojen joukkoon. 3. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, jos taikina tuntuu liian löysältä. Jos taas jauhoja humpsahtaa liikaa, lorauta sekaan tilkka piimää. 4. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille, ripottele pinnalle vähän jauhoja ja muotoile jauhotetuin käsin pyöreäksi. 5. Vedä leivän pintaan terävällä veitsellä ristiviilto. Voit kypsentää leivän myös muotoilematta sitä ollenkaan. 6. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Leipä on kypsä, kun kopsautat sitä pohjaan ja ääni on kumea. 7. Jäähdytä hetki ritilän päällä ennen leikkaamista.

Lnkki: http://www.leipatiedotus.fi/default.aspx?path=4;179;237&id=2281

maanantai 15. syyskuuta 2008

Tein mustikoista leipää


Hienonsin noin 5 dl mustikoita ja lisäsin vettä sen verran, että sain nestettä 6 dl ja lämmitin hiivalle sopivaksi.
Sitten lisäsin 2 tl suolaa,1rkl siirappia, ja 1 rkl ruokaöljyä ja sitten kaikki yleiskoneeseen.
Lisäsin 2 kkp ruisjauhoja ja pussin kuivahiivaa ja lopuksi vehnäjauhoja 6 kkp.
Vaivasin koneella tasaiseksi ja laitoin leipävuokaan ja annoin kohota, kunnes taikinan pinta alkoi ratkeilla. Kohoamisen jälkeen paistoin 150 asteessa tunnin ajan ja leivästä tuli iso ja hyvä.

Samalla ohjeella olen tehnyt leipää puolukoista, siihen olen laittanut nesteeksi 2 kkp puolukoita ja 3 kkp vettä

lauantai 13. syyskuuta 2008

Tämäkin näyttää makaroonin korvikkeelta

Tämä on TV-3 makuja ohjelmasta

Galuskat

4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
2 dl vettä
1 kananmuna
suolaa
Sekoita vehnäjauhot, öljy, vesi ja kananmuna sileäksi taikinaksi.Mausta suolalla ja anna taikinan levätä tovi.
Keitä suuressa kattilassa suolalla maustettua vettä. Pudottele tai pursota pieniä, sormenpään kokoisia kokkareita taikinaa kiehuvaan veteen ja keitä kunnes galuskat nousevat pintaan.
Siivilöi ne ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Tilaa Makuja-reseptit RSS-feedinä! Klikkaa osoitteeseen www.mtv3.fi/rss/rss_reseptit_makuja.rss tai http://www.mtv3.fi/rss/

torstai 11. syyskuuta 2008

Makaroonien asemesta voidaan käyttää vehnäjauhoja ja........


Lapsena ollessani keitettiin klimppimaitokeittoa

Jos ei sattunut olemaan makarooneja kaapissa, niin vehnäjauhoista ja vedestä valmistettiin taikinantapainen ja lisättiin lusikalla kiehuvaan maitoon ja keitettiin kypsäksi ja iltapala oli valmis. Äitini keitti sitä monesti iltaisin.

Oma ohjeeni samasta ruoasta
3 munaa ja noin 4dl vehnäjauhoja sekoitetaan keskenään. Tämä seos lisätään lusikalla kiehuvaan maitoon ja keitetään kypsäksi. (Suosittelen pientä lusikkaa)Valmiiseen ruokaan lisätään 1 tl suolaa.

Munien määrää voi vaihdella ja laittaa osaksi vettä. Yleissääntö, kun saadaan lusikalla tai kauhalla aineet sekaisin.

maanantai 8. syyskuuta 2008

Tämän ohjeen olen kehitellyt ja tätä meillä syödään jälkiruokana


Suklaapuuro

2 dl vehnäjauhoja, 1 dl tummaa kaakaota, 1 dl sokeria 1tl vaniljasokeria, 3 dl maitoa ja 2 munaa vispataan suurukseksi ja lisätään vispaten kiehuvaan maitoon ( 7 dl)

Seos kuumennetaan hyvin sekoittaen kiehumispisteeseen ja puuron sakeuduttua kattila otetaan pois liedeltä ja pohjaa käytetään kylmässä vedessä. (Oma kattilanpohja saattaa sihahtaa)Tällöin puuro on valmista, eikä kypsy liikaa, eikä kananmuna pääse juoksettumaan

Samalla ohjeella tulee herkullisempi, jos käyttää osaksi kermaa

Jos käytetään vehnäjauhojen sijasta n. 4 rkl perunajauhoja, saadaan suklaakiisseliä