torstai 26. helmikuuta 2009

Anispikkuleipiä ja hedelmäkakkua

Nämä ohjeet otin blogista: http://natureisrael.blogspot.com/ (Ihan mielenkiintoinen blogi)

FENKOLI (TAI ANIS) PIKKULEIVAT(Tama ohje on Marokosta tulleilta juutalaisilta)
(1 kuppi = 2.5 dl)

200 g margariinia
1/2 kuppia oljya (1,25 dl)
1 kuppi sokeria (2.5 dl)
4 kananmunaa
1 rkl vaniljaa
ripaus suolaa
1/2 kuppia seesamin siemenia (1.25dl)
1/4 kuppia fenkolin tai aniksen siemenia (0.6dl)
1 kg vehnajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Sekoitetaan taikinaksi. Taikina levitetaan kaulimella noin 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Tehdaan lasilla pikkuleipia. Paistetaan 200 C noin 20 min. (Riippuu uunista)Tasta tulee iso annos, 4 pellillista.

Rubus sanctus kakku

HELPPO HEDELMAKAKKU
(1 kuppi = 2.5 dl)

1 kuppi oljya (2.5dl)
1 1/4 kuppia sokeria (3.1dl)
3 munaa
1 tl vaniljaa
1 tl kanelia
3 kuppia 'self raising flour' ('itsestaan kohoavaa jauhoa) (7.5dl)tai vehnaj. + leivinjauhe
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 kuppia karhunvattuja (5dl) (tai muita marjoja tai pilkottuja hedelmia )
1/4 kuppi appelsiinimehua. (0.6dl)

Kaikki aineet (paitsi marjat/hedelmat ja mehu) perakkain vatkaimeen, sekoitetaan hyvin.Sen jalkeen lisataan marjat/hedelmat ja mehu lusikalla hammentaen.200 C. noin 40 min.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ota vain tämä on netti ohjeita.
Sain työkaverilta.