torstai 5. helmikuuta 2009

Mitä lihaa kannattaa ostaa?

Olen työskennellyt ruoan kanssa jo nuorena. Silloin käytettiin jauhelihaa ihan päivittäin. Murekkeet ja pihvit onnistuivat hyvin ja paistettaessa ei irronnut mitään paistinpannuun, eikä uunipellille. Mutta nykyään on toisin. Olen huomannut, että jossain on vikaa. Saman koen myös muissa lihatuotteissa.

Ostin sattumalta Viljapossun jauhelihaa , joka on niin sanottua luomulihaa. Nyt huomasin suuren eron. Jauhelihapihvit paistuivat niinkuin silloin ennen, sekä paistinpannussa, että uunissa.Tunsin tekemisen ilon ja pihvit myös maistuivat. Minulle heräsi kysymys, mitä kannattaa todella ostaa?

Nyt pitää ostaa kumpaakin jauhelihaa ja tehdä samalla ohjeella kaksi mureketaikinaa ja punnita molemmat valmiit tuotteet.

Jos Sinä lukijani olet kiinnostunut tästä kokeilusta, niin olisi mukava, jos kertoisit siitä kommentteihin

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen huomannut saman ilmiön, että lihasta valuu nestettä. Luulen, että ne lihat on olleet pakastettuina välillä.
Tuota luomulihaa pitääkin kokeilla.
Ennen oli jauhelihakin hyväntuoksuista paistettaessa, nyt välillä suorastaan haisee pahalle. Kerran jopa heitin lihan pois kun paitettaessa haisi.