maanantai 29. marraskuuta 2010

Omat shipsit

Luin kerran jostain, että perunan kuorista valmistettiin shipsejä rasvassa keittämällä.Kokeilin oman version ja laitoin uunipellille.Sitä ennen huuhtelin kuoret, valutin ja suolasin, öljysin ja sekoitin.Sitten pellille leivinpaperin päälle.Annoin paistua ruskeaksi, jotka raksuivat hampaissa.Tähän kannattaa valita sileitä terveitä perunoita.Tämä satsi meinasi unohtua uuniin ja ruskistua liikaa.

lauantai 20. marraskuuta 2010

Uuniperunoita

Meillä herkutellaan joskus tämän näköisillä perunoilla. Perunat pestään hyvin, isoimmat halkaistaan ja toisiin pistetään kuoreen reikä ja sitten uunipellille ja uuniin.Perunat voi laittaa suoraan uunin arinalle, mutta peltin voi helpommin ottaa uunista pois.Minä tykkään syödä näitä kuorineen voin kanssa.Parhaat perunat valmistuvat puulämmitteisessä uunissa, mutta kypsyvät ne myös sähköuunissa.
 
Posted by Picasa

torstai 11. marraskuuta 2010

Kokeilin valmistaa vaahtokarkkeja


Ohje löytyi netistä.Siellä on niitä useita.Mukailin eräästä omani.


Yleiskoneeseen 1 rkl vaniljasokeria, 3 munan valkuaista


Kattilaan 2 dl sokeria, 0,4 dl juoksevaa hunajaa, 0,5 dl vettä


Toiseen kattilaan veteen likoamaan 7 kpl liivatelehtiä(Meira)


1.Laitoin yleiskoneen päälle vatkaamaan
2.Kuumensin sokeri-hunaja-vesiseoksen(kunnes pisara jähmettyi kylmässä vedessä)
3.Sulatin liivatteen kattilassa sekoittaen

5.Kaadoin ohuena nauhana sokeri-hunaja-vesiseoksen vatkaavaan valkuaisvaahtoon
6.Kaadoin ohuena nauhana liivateseoksen valkuaisvaahtoon.

(Yleiskone saa vatkata kokoajan)Vatkaus jatkuu niin kauan, kunnes seos muuttuu kiiltäväksi ja paksummaksi.

Kaadoin seoksen laakeaan lasiseen vuokaan, jonne olin piristellyt kakunkoristeita(nonparellit)

(Oikeaoppisesti seos pitää kumota esimerkiksi uunipellille, jossa on leivinpaperi ja sen päällä pölysokeria ja maissitärkkelystä.)

Laitoin vaahtokarkkiseoksen viileään jähmettymään.Sitten sirottelin toiselle alustalle hienoa sokeria, kun ei ollut pölysokeria ja kumosin.Seos irtosi helposti ja näin koristeet tulivat päällimmäiseksi.En malttanut odottaa tarpeeksi seoksen hyytymistä, joten kuvassa on makeaa herkkua.