keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kolmen suklaan kakku

Kiinnostuin tästä ohjeesta, jota on mielenkiintoista tuunata oman näköiseksi.Mahdollisuuksia on monia. Ohje on mtv-3 makuja sivulta
Pohja: 180 g Digestive-keksejä muru, 85 g voisulaa, 1 rkl kaakaojauhetta. Murusta keksit ja sekoita voisulan kanssa hyvin yhteen. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään. 1. kerros 100 g tummaa suklaata, 1 rkl sokeria, 0,5 dl kermaa, 2 liivatelehteä, 2,25 dl kermaa. Kiehauta puoli desilitraa kermaa sokerin kanssa ja kaada suklaan joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia, sulata kattilassa tai mikrossa ja sekoita suklaan joukkoon. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita kahdessa erässä suklaan joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan ja laita mielellään pakkaseen hyytymään noin 15 minuutiksi. 2. kerros 150 g maitosuklaata, 0,75 dl kermaa, 2 liivatelehteä, 2,25 dl kermaa. Valmista samoin kuin ensimmäinen kerros ja kaada vuokaan suklaamoussen päälle. Laita jälleen pakastimeen hyytymään. 3. kerros 100 g valkosuklaata, 0,5 dl kermaa, 2,5 rkl maustamatonta jogurttia, 2 liivatelehteä, 2 dl kermaa. Valmista kuten edelliset kerrokset. Lisää liivate suklaaseoksen ja sen jälkeen jogurtti. Kaada vuokaan ja anna kakun hyytyä pakastimessa noin kaksi tuntia tai jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kakku suklaakoristeilla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

3 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Tosi kaunis kakku :)

Sitruuna kirjoitti...

Näyttää kyllä tosi hyvältä ! :)

Sitruuna kirjoitti...

Näyttää kyllä tosi hyvältä :)