torstai 16. toukokuuta 2013

Mansikkaista kermahyytelöä, josta tulikin omenaista


1.Laitoin 7 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen

 
2.Vatkasin  2 dl kermaa vaahdoksi

 

3.Laitoin 2 dl maitoa ja 2 kanan munaa kattilaan

4.Lisäsin vähän vaniljasokeria

5.Laitoin kattilan toiseen kattilaan, jossa oli vettä ja sen hellalle lämpenemään, kokoajan vatkaten.

6.Lisäsin liivatteet seokseen ja jatkoin vatkaamista, kunnes liivatteet sulivat.

7.Nostin kattilan pois levyltä ja vaihdoin veden kylmään ja vatkasin kokoajan.

8.Lisäsin kylmää sokeroitua omenahilloa pari kauhallista ja näin vatkatessa seos alkoi hyytymään.
 
9.Tässä vaiheessa yhdistin seoksen kermavaahtoon.
 
Omenahilloa lisätessä arvioin määrän makuaistin mukaan 

 Mansikkahillo olikin lopussa, joten laitoin omenahilloa. Käytin tämän täytekakun väliin ja päälle.

 

 

Ei kommentteja: