maanantai 21. joulukuuta 2015

Mikä tätä jauhelihamureketta vaivaa?

Tämä sisältää 400 gr sikanauta- ja 600 gr nautajauhelihaa.Lisäksi 4 munaa+mausteet. Paistoin 220 asteessa ja tämä on tulos. Mitä on tuo vaalea hyytynyt kerros? En maistanut siinä kananmunaa. Eikö kananmunan pitäisi hyytyä lihan kanssa samaan aikaan ja pysyä paikoillaan. Mitähän niihin lihoihin laitetaan, vai olenko ihan väärässä?




sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Näinkin voi käydä

Näin jossain netissä limpun ohjeen, jossa ei ollut hiivaa. Ja pitihän sitä kokeilla.
5 dl piimää, 1 dl siirappia, 2 tl suolaa, 1 tl soodaa, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl pomeranssikuorijauhetta  ja lisäksi ruissihti- ja vehnäjauhoja. Laitoin molempia saman verran, niin paljon, kun sain puukauhalla kohtuudella sekaisin. Paistoin heti vuoassa. Sittenpä sattui niin, että en saanutkaan leipomustani irti vuoasta.Vuoka oli pinnoitettu, joten en viitsinyt voidella.Olikohan minulla liian kiire maistamaan. Seuraavalla kerralla annan jäähtyä kunnolla ja katsotaan sitten, onko tulos parempi.Mutta hyvää oli . Olikohan tämä  nyhtölimppua. Nyhtö sanaa näyttää olevan monissa muissa ruokatuotteissa.