torstai 5. kesäkuuta 2008

Kurkkuja säilöön


Kaupassa sattui olemaan halvalla pitkiä kurkkuja. Ne oli tuotu jostain puutarhalta. Kurkut olivat mutkaisia, mutta hyviä ja niinpä ostin noin eurolla pussillisen. Tein niitä säilykkeeksi.
Mittasin neljän litran teräskattilaan
2dl sokeria,
6dl vettä,
3dl väkiviinaetikkaa,
summassa suolaa, ehkä kaksi rkl ja
10 kpl tuoreita mustaherukanlehtiä.
Pilkoin kurkkuja kattilaan vähän nestemäärää korkeammalle.Kuumensin ja keitin muutaman minuutin ja lisäsin yhden veteen liuotetun säilöntäpuristeen ja laitoin lasipurkkeihin (entisiä kaupan säilykepurkkeja)
Otin ohjeen säilöntäpuristeen mukana olleesta ohjeesta ja vähän muutin sitä. (Vähensin sokerin ja mausteiden määrää ja lisäsin suolan)
Samaa ohjetta käytän vielä avomaan kurkulle ja kesäkurpitsalle.

Ei kommentteja: