maanantai 15. syyskuuta 2008

Tein mustikoista leipää


Hienonsin noin 5 dl mustikoita ja lisäsin vettä sen verran, että sain nestettä 6 dl ja lämmitin hiivalle sopivaksi.
Sitten lisäsin 2 tl suolaa,1rkl siirappia, ja 1 rkl ruokaöljyä ja sitten kaikki yleiskoneeseen.
Lisäsin 2 kkp ruisjauhoja ja pussin kuivahiivaa ja lopuksi vehnäjauhoja 6 kkp.
Vaivasin koneella tasaiseksi ja laitoin leipävuokaan ja annoin kohota, kunnes taikinan pinta alkoi ratkeilla. Kohoamisen jälkeen paistoin 150 asteessa tunnin ajan ja leivästä tuli iso ja hyvä.

Samalla ohjeella olen tehnyt leipää puolukoista, siihen olen laittanut nesteeksi 2 kkp puolukoita ja 3 kkp vettä

Ei kommentteja: