torstai 5. kesäkuuta 2008

Kurkkuja säilöön


Kaupassa sattui olemaan halvalla pitkiä kurkkuja. Ne oli tuotu jostain puutarhalta. Kurkut olivat mutkaisia, mutta hyviä ja niinpä ostin noin eurolla pussillisen. Tein niitä säilykkeeksi.
Mittasin neljän litran teräskattilaan
2dl sokeria,
6dl vettä,
3dl väkiviinaetikkaa,
summassa suolaa, ehkä kaksi rkl ja
10 kpl tuoreita mustaherukanlehtiä.
Pilkoin kurkkuja kattilaan vähän nestemäärää korkeammalle.Kuumensin ja keitin muutaman minuutin ja lisäsin yhden veteen liuotetun säilöntäpuristeen ja laitoin lasipurkkeihin (entisiä kaupan säilykepurkkeja)
Otin ohjeen säilöntäpuristeen mukana olleesta ohjeesta ja vähän muutin sitä. (Vähensin sokerin ja mausteiden määrää ja lisäsin suolan)
Samaa ohjetta käytän vielä avomaan kurkulle ja kesäkurpitsalle.

keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Kokeilin täytekakun valmistusta uudella rengasvuualla

Tämän tein jo eilen ja vielä on vähän jäljellä.
Pohjaan laitoin lasin sokeria, lasin munia, lasin vehnäjauho+perunajauhoseosta, teelusikallisen leivinjauhetta.Kostukkeena minulla oli puolukka+mustikkamehua laimennettuna, siitä sain kakkuun myös sinistä sävyä. Täyte: 2 dl kermaa vaahdotetaan.
2dl piimään lisäsin noin 1 dl omaa mansikkahilloa ja ripaus vaniljasokeria.
1 dl kiehuvaan veteen 2 rkl liivatejauhoja ja tämä seos vatkaten piimä+hilloseokseen ja sitten sekaan vatkattu kerma. Yhteen kerrokseen laitoin mansikkahilloa.
Ja päälle vatkasin kermaa.Kakun päälle laitoin jäisiä marjoja suoraan pakastimesta.Nyt kakun tumma pohja on tulossa kerman läpi, jota ei eilen näkynyt.

maanantai 2. kesäkuuta 2008

Tein pitsan

Innostuin tekemään pitsaa.Tein ihan tavallisen pitsapohjan. Laitoin päälle sipulia, paistettua jauhelihaa, ketsuppia, porkkanaraastetta, suolaa, mustapippuria, jotain yrttisekoitusta ja päälle juustoraastetta. Hyvää oli. Söimme melkein puolipellillistä kerralla.Enpä viitsi kertoa syöjien lukumäärää.