torstai 5. helmikuuta 2009

Erilaista pastaa

Tämä on sivulta:
http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto.shtml/sarjat/maku_vie_italiaan/reseptit?528034

Dunderit
(Dunderi)
Gnocchi-tyyppiset dunderit ovat eräänlaistä alkupastaa. Niiden synnyinpaikka on pieni merenrantakaupunki Minori. Dunderitaikinaa on tehty siellä jo 700 vuotta. Kaupunki pitää erityispastansa ja Santa Trofimena- pyhimyksensä kunniaksi myös festivaalit. Silloin omaa, ihanaa dunderia syödään aamusta iltaan.

475g ricottajuustoa
200g juuri raastettua grana-padano -juustoa
1 kuppi jauhoa
2 teelusikallista muskottipähkinää
2 munankeltuaistasuolaa ja pippuria maustamiseen

Tee näin:
- Sekoita kulhossa ricotta, grana-padano, jauhot, muskotti, keltuaiset, suola ja pippuri.
- Taittele seosta kunnes koostumus muuttuu taikinamaiseksi. Jos seos näyttää kostealta, lisää vähän jauhoja.
- Anna taikinan levätä liinan alla puolisen tuntia,
- Ota kädellinen taikinaa ja pyöritä siitä noin 2,5 cm paksuinen pitko.
- Leikkaa pitkula paksuisiksi dunderikuutioksi.
- Pyöräytä dunderipalat raastinrautaa vasten. Taikinaan syntyy tällä tavalla lovia, joiden avulla kastike kiinnittyy dunderiin.
- Tomuta lauta- tai pöytätaso jauholla ja aseta dunderipalat siihen niin että ne eivät tartu toisiinsa.
- Kiehauta suolattu vesi kattilassa, ja keitä dundereita 12 minuutin ajan tai kunnes ne nousevat pintaan.
- Tarjoile heti.
6-8 hengelle.

Ei kommentteja: