keskiviikko 15. helmikuuta 2012

12.Perunoita leivinuunista


Meillä lämmitetään leivinuunia ihan lämmön vuoksi.Tänään siellä paistuivat kokonaiset perunat kuorineen, jotka maistuivat. Jos perunan kuori on hyvän näköinen, niin itse syön ne kuorineen.Perunat vain pitää pestä hyvin ennen uuniin laittoa. Näitä voi paistaa tietenkin myös sähköuunissa, mutta näin tulee mielestäni parempia.

Blogin sisällön laatiminen meni vaikeammaksi.

Bloggeri muutti kirjoituspohjaa ja nyt kaikki teksti tulee yhtenä pötkönä.Kokeilin kaikkia konsteja, mutta onnistumatta.

Kolmen suklaan kakku

Kiinnostuin tästä ohjeesta, jota on mielenkiintoista tuunata oman näköiseksi.Mahdollisuuksia on monia. Ohje on mtv-3 makuja sivulta
Pohja: 180 g Digestive-keksejä muru, 85 g voisulaa, 1 rkl kaakaojauhetta. Murusta keksit ja sekoita voisulan kanssa hyvin yhteen. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään. 1. kerros 100 g tummaa suklaata, 1 rkl sokeria, 0,5 dl kermaa, 2 liivatelehteä, 2,25 dl kermaa. Kiehauta puoli desilitraa kermaa sokerin kanssa ja kaada suklaan joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia, sulata kattilassa tai mikrossa ja sekoita suklaan joukkoon. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita kahdessa erässä suklaan joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan ja laita mielellään pakkaseen hyytymään noin 15 minuutiksi. 2. kerros 150 g maitosuklaata, 0,75 dl kermaa, 2 liivatelehteä, 2,25 dl kermaa. Valmista samoin kuin ensimmäinen kerros ja kaada vuokaan suklaamoussen päälle. Laita jälleen pakastimeen hyytymään. 3. kerros 100 g valkosuklaata, 0,5 dl kermaa, 2,5 rkl maustamatonta jogurttia, 2 liivatelehteä, 2 dl kermaa. Valmista kuten edelliset kerrokset. Lisää liivate suklaaseoksen ja sen jälkeen jogurtti. Kaada vuokaan ja anna kakun hyytyä pakastimessa noin kaksi tuntia tai jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kakku suklaakoristeilla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

lauantai 11. helmikuuta 2012

Ruokaa espanjasta

Cocinando por amor...

Menin sattumalta ulkolaisen blogin sivulle ja laitoin mielenkiintoisen linkin tähän

Cocinando por amor...