keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Kokeilin täytekakun valmistusta uudella rengasvuualla

Tämän tein jo eilen ja vielä on vähän jäljellä.
Pohjaan laitoin lasin sokeria, lasin munia, lasin vehnäjauho+perunajauhoseosta, teelusikallisen leivinjauhetta.Kostukkeena minulla oli puolukka+mustikkamehua laimennettuna, siitä sain kakkuun myös sinistä sävyä. Täyte: 2 dl kermaa vaahdotetaan.
2dl piimään lisäsin noin 1 dl omaa mansikkahilloa ja ripaus vaniljasokeria.
1 dl kiehuvaan veteen 2 rkl liivatejauhoja ja tämä seos vatkaten piimä+hilloseokseen ja sitten sekaan vatkattu kerma. Yhteen kerrokseen laitoin mansikkahilloa.
Ja päälle vatkasin kermaa.Kakun päälle laitoin jäisiä marjoja suoraan pakastimesta.Nyt kakun tumma pohja on tulossa kerman läpi, jota ei eilen näkynyt.

maanantai 2. kesäkuuta 2008

Tein pitsan

Innostuin tekemään pitsaa.Tein ihan tavallisen pitsapohjan. Laitoin päälle sipulia, paistettua jauhelihaa, ketsuppia, porkkanaraastetta, suolaa, mustapippuria, jotain yrttisekoitusta ja päälle juustoraastetta. Hyvää oli. Söimme melkein puolipellillistä kerralla.Enpä viitsi kertoa syöjien lukumäärää.

torstai 22. toukokuuta 2008

Taiteilua taikinalla

Taikinaan laitoin vähän sitä, mitä sattui löytymään


tiistai 15. huhtikuuta 2008

Vatkattu ruismarjapuuro

2 kkp jauhettuja puolukoita
2 l vettä
1 dl sokeria
1/4 tl suolaa
Kuumennetaan vesi ja puolukat kiehuvaksi ja siihen lisätään n. 4,5 dl ruissihtijauhoja vatkaten
Sitten hetken kiehautus, kunnes puuro sakenee, jäähdytys ja vatkaus. Puuro vatkautuu parhaiten ihana kylmänä

lauantai 29. maaliskuuta 2008

13.Tein tavallisen pullataikinan ohjeella, johon käytin rasvana auringonkukkaöljyä

Levitin taikinan kahdelle uunipellille ja päälle laitoin vaniljakreemiä ja silmiksi puolukkahilloa.Vanilliinikreemijauhetta ostin kaupasta: "http://www.suomenmaataloustukku.fi/Default.aspx?id=361661 "Itse ihastuin valmiin pullan keltaiseen väriin. Keltaisella silmällä nämä voisivat sopia pääsiäisenä kahvipöytään.

maanantai 24. maaliskuuta 2008

12.Kaupan valmiita vohveleita

ja vaniljajäätelöä oman puolukkahillon kanssa.Kostutin mustalla kahvilla.Yksinkertaista ja hyvää. Nämät vohvelit voisivat sopia täytekakun pohjaksi.Pitää joskus kokeilla.

tiistai 4. maaliskuuta 2008

11.Paistoin vohveliraudalla lättyjä

Puoleen taikinaan lisäsin kardemummaa ja sokeria, joten laitoin paistetut lätyt kahdelle lautaselle
reilu litra piimää
-"- tl suolaa
-"- tl ruokasoodaa
1 litra vehnäjauhoja
6 munaa
1 dl rapsiöljyä (eläinrasvoja joudun välttämään)

Vatkasin kaikki aineet kunnolla sekaisin.Paistoin vohveliraudalla.


Rauta ei tarvitse rasvaa ollenkaan, kun antaa sen ensin kuumeta tarpeeksi. Saman taikinan voi tehdä maitoon, silloin sooda vaihdetaan leivinjauheeseen. Paistaminen onnistuu myös paistinpannulla ilman lisättyä rasvaa ja ilman käryä.Tästä annoksesta tulee noin parikymmentä kappaletta. Itse syyllistyn aina laittamaan vohveliraudalle liikaa taikinaa, joten kauneus kärsii, mutta makuunhan se ei vaikuta.


Kesäisin minulla on tapana paistaa näitä paistinpannulla kesämökin nuotiolla. Siellä näitä on syöty myös krillatun makkaran kanssa.