lauantai 3. elokuuta 2019
torstai 4. heinäkuuta 2019
Tomaattinen risotto uunissa
1 sipuli
500 gr tomattimurskaa tai vastaavaa
2 litraa vettä
2 kahvikuppia riisiä
2 kahvikuppia paistettua jauhelihaa (jota minulla on yleensä pakastimessa)
1 tl valkopippuri
3 tl suolaa (tasan)
Kaikki ainekset uunivuokaan ja paisto aluksi 200 astetta ja vähensin lämpööa 175 paistoksen kiehuessa, yhteensä noin reilun tunnin ajan.
Maistiaisia
500 gr tomattimurskaa tai vastaavaa
2 litraa vettä
2 kahvikuppia riisiä
2 kahvikuppia paistettua jauhelihaa (jota minulla on yleensä pakastimessa)
1 tl valkopippuri
3 tl suolaa (tasan)
Kaikki ainekset uunivuokaan ja paisto aluksi 200 astetta ja vähensin lämpööa 175 paistoksen kiehuessa, yhteensä noin reilun tunnin ajan.
Maistiaisia
Ja valmista tuli
keskiviikko 26. kesäkuuta 2019
Pirtelöä mansikoista
Laitoin litran kannuun jäisiä mansikoita puolilleen. Päälle rasvatonta maitoa, niin että mansikat peittyivät. Vielä yksi raaka muna ja sokeria ja vaniljasokeria. Sitten sauvasekoittajalla kaikki hienoksi. Tämä korvasi mielestäni jäätelön ja siitä tuli useampi annos.
perjantai 7. kesäkuuta 2019
maanantai 3. kesäkuuta 2019
Nopeasti syötävää
Syömistä saa aika nopeasti, kun sekoittaa jotain jauhoja vaikka veteen yhden suhde yhteen. Paistoin hellalla paistinpannussa.Kohotukseen laitoin vähän leivinjauhetta.Jos tekee piimään, niin siihen käy ruokasooda.Itse tein puoleksi ruissihti- ja vehnäjauhoja ja tuli ihan hyviä. Suosittelen päälle munavoita.
maanantai 18. maaliskuuta 2019
Loppuiko leipä
Eipä ole hätää, jos kaapista löytyy jotain jauhoja.
Tähän syötävään laitoin vajaa litran vettä, saman verran ohrajauhoja, yhden munan, pari tl suolaa, ripauksen leivinjauhetta ja lorauksen auringonkukkaöljyä. Sekoitus hyvin ja paistoin 200 asteessa kypsäksi. Maistui kuumana ja jäähtyneenä voin kanssa. Tähän sopivat myös erilaiset voileivän päällykset mm. kinkku ym.
maanantai 11. maaliskuuta 2019
Risottoa mun tapaan
Käytin 4 dl mukia mittana
1 lisäkeriisiä
5 nestettä (vesi+tomaattimurska)
1 paistettua jauhelihaa
1 pieni sipuli, valkosipulia
1rkl suolaa, orekanoa, mustapippuria, valkopippuria
5 nestettä (vesi+tomaattimurska)
1 paistettua jauhelihaa
1 pieni sipuli, valkosipulia
1rkl suolaa, orekanoa, mustapippuria, valkopippuria
Kaikki ainekset vuokaan ja paistoin aluksi 200 ja myöhemmin 175 yhteensä noin 1,5 tuntia
Hyvää tuli, kuten kuvasta näkyy.
torstai 24. tammikuuta 2019
Silakkalaatikkoa omalla sovelluksella
Silakkalaatikko oli ennen aika tavallinen kotiruoka. Muuntelin vähän ohjetta.
Noin neljän litran vuokaan siivutin kerroksen perunoita. Väliin noin puoli kiloa saksittuja silakkafileitä, sipulia, muutama maustepippuri ja päälle kerros perunoita.
Laitoin puolen litran munamaitoon kolme munaa, 3 tl suolaa ja vähän hien. tilliä ja lorauksen auringonkukkaöljyä.
Paistoin pari tuntia 175 asteen lämmössä.Maistui ihan hyvältä ilman sian kylkisiivuja. joita käytettiin ennen vanhaan. Lisäkkeeksi maistui etikkapunajuuret.
sunnuntai 16. joulukuuta 2018
lauantai 8. joulukuuta 2018
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)