keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kananmunan paistoyritys auringossa

Nyt se on kokeiltu, mitä vitsinä on keskusteltu. Ulkona paahtoi varjossa +30 asteen lämpötila. Auringossa paljon enemmän. Halusin kokeilla vitsin todeksi ja laittaa munan paistumaan kiven päälle. Todellisuudessa eihän siitä syötävää tullut, mutta oli mielenkiintoista seurata, miteen se ikäänkuin eli pannulla. Oikeasti muna alkoi siinä kuivumaan. Kivet olivat niin kuumia, ettei niiden päällä voinut seisoa. Kivi ei kuitenkaan toiminut, kuten hella.


keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

lauantai 10. toukokuuta 2014

Helppo juustokakku

1 dl ruokaöljyä ,0.5 dl sokeria, 0.5 dl piimää, 1 muna, puoli tl suolaa, 4 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoiettu 1 tl ruokasoodaa.
Sekoitetaan taikina ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperista leikattu pohja.

Päälle tulee seos: 2 purkkia maitorahkaa 1 dl kermaa 1 dl maitoa 4 munaa 1 dl sokeria 2 tl v.sokeria ja yhden sitruunan mehu + (raastettua sitruunan kuorta)

Paistoin +150 n. tunnin. Maistui hyvin mansikkasoseen kanssa

torstai 2. tammikuuta 2014

Omenista jälkiruokaa

Kuorin ja paloittelin 1,5 litrallista omenoita. Laitoin ne isompaan astiaan, jonne lisäsin 6 munaa, 1.5 dl vettä, 1 lisäsin maun mukaan siirappia, kanelia ja suolaa. Jauhoin omenat nesteiden kanssa bamiksilla hienoksi. Lisäsin vielä 1.5 dl vehnäjauhoja. Paistoin uunissa 150 asteessa hyytymiseen asti.

(Tästä tuli ihan rasvaton herkku, mutta seuraavalla kerralla lisään varmaan vähän sulaa voita sekaan.)

Tein kaveriksi vaniljakastiketta ja maistui hyvältä.

Tästä riittää ainakin 10 syöjälle

maanantai 9. joulukuuta 2013

Suklaista makiaa


Innostuin tuunaamaan yhtä riisisuklaaohjetta.

 Laitoin kattilaan 2 dl kermaa, 5 dl hienoa sokeria ja 1.5 dl tummaa kaakaojauhoa, vähän vaniljasokeria ja hyppysellisen suolaa. Kuumensin sekoittaen sen verran, kunnes sokeri oli sulanut kokonaan.Lisäsin kuumaan massaan 250 gr kookosrasvaa ja sekoitin sen sulaksi,
Lisäsin kaurahiutaleita niin paljon, kun sain kauhalla sekoittamalla mahtumaan. Massasta tuli melkein taikinaista ja kuumaa.Laitoin osan lusikalla leivinpaperin päälle ja loput kokonaan toiselle alustalle ja tasoittelin.Annoin kovettua kylmässä ja leikkasin kokonaisen levyn paloiksi.

Tähän ei tarvinnut pölysokeria, niinkuin yleensä on tapana laittaa omatekoisiin suklaakaramelleihin.

perjantai 29. marraskuuta 2013

Vadelmagreemi

Vadelmagreemi

200 g vadelmapyreetä
3 keltuaista
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
75 g voita
3 liivatetta
Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita. Kuumenna seosta kattilassa, kunnes pulpahtaa muutaman kerran. Kaada massa puhtaaseen kulhoon.
Liota liivatteita kylmässä vedessä ja sekoita liotetut liivatteet kuumaan massaan. Lisää lopuksi kuutioitu voi ja vatkaa kylmäksi. Anna jäähtyä hetken jääkaapissa.

Ohje on täältä: http://www.makuja.fi/reseptit/vadelmalehikainen/

tiistai 10. syyskuuta 2013

Ex temporesalaatti

Olimme lähdössä mökille ja viimeiset kurkut pelastimme hallan kynsistä.Tein salaatin, kurkkua sipulia kokonaisia puolukoita ja sekaan salaatin kastiketta. Ja maistuihan se. Vähän jäikin huomiselle.

Puolukoita kahvileipään

Huomasin, että kahvin kanssa oli vaan korppuja.

Tein muutakin. Mittasin astiaan 8 kahvikupillista vehnäjauhoja, 3 kahvikupillista sokeria, 2 tl. ruokasoodaa+leivinjauhetta ja 1tl. suolaa ja ripauksen pomeranssinkuorimaustetta.Sekoitin.

Toiseen astiaan 3 kahvikupillista piimää, 1 kahvikupillinen oliviöljyä ja 5 munaa. Sekoitin. Yhdistin aineet ja sekoitin joukkoon n. puoli litraa kokonaisia puolukoita.

Taikina riittää kahteen isoon vuokaan. Paistoin 150 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes taikinaa ei jää tikkuun.

 
Posted by Picasa

maanantai 12. elokuuta 2013

Nopea suolainen välipala lettutaikinasta ja kinkusta

Valmistetaan tavallinen lettutaikina. Taikinan päälle kinkkusiivu

Kinkun päälle lettutaikinaa

Ja paistetaan toiseltakin puolelta

Itse laitan  aina paistoon suunnitellun rasvamäärän  lettutaikinan sekaan. Tällöin tulee mahdollisimman vähän käryä.