torstai 15. maaliskuuta 2018

Silakoita minun makuun


Silakkafileet kypsyvät yön yli liemessä jääkaapissa, jonka sisältö on
yksi osa vettä ja yksi osa etikkaa.( 1 dl ja 1dl) Silakkafileet  huuhdotaan ja valutetaan ja ladotaan löysästi kannelliseen lasipurkkiin ja liemi kaadetaan päälle. Kahden dl liemeen laitetaan n. 1 rkl suolaa. Liemen pitää peittää fileet kokonaan. Välillä on hyvä käännellä purkkia.

Seuraavana päivänä liemi vaihdetaan toiseen, joka kuumennetaan ja jäähdytetään.
1.5 dl vettä, 0.5 dl etikkaa, 1 rkl sokeria, maustepippuria ja sipulia.
Tietenkin jokainen voi maustaa omalla tavallaan.Jos laitan säilykepuristeesta pienen palan, niin säilyy pitemmän aikaa. Minun kalani ei ole vielä pilaantunut, joten tykkään niistä.

Ei kommentteja: