keskiviikko 14. elokuuta 2013
maanantai 12. elokuuta 2013
torstai 8. elokuuta 2013
Syötävää nopeasti
Minulla on tapana pakastaa paistettua jauhelihaa. Siitä on helppo jalostaa jotain ruokaa.Laitanpa tähän yhden ohjeen, josta riittää ruokaa kahdelle.Tehdään eräänlainen ohukaistaikina.
2 kahvikupillista vettä, samanverran vehnäjauhoja ja paistettua jauhelihaa ja 1 tl suolaa ja 2 munaa.
Pilkoin sekaan sipulia ja ripauksen valkopippuria.
Paistoin paistinpannussa, itse käytin ruokaöljyä.
Tämä ruoka sisältää melkein makaroonilaatikon ainekset, maito vain puuttuu, mutta voihan sitä käyttää veden sijasta. Lautaselleni laitoin lisäksi ketsuppia.
Lisäkkeeksi mitä sattuu jääkaapista löytymään.
2 kahvikupillista vettä, samanverran vehnäjauhoja ja paistettua jauhelihaa ja 1 tl suolaa ja 2 munaa.
Pilkoin sekaan sipulia ja ripauksen valkopippuria.
Paistoin paistinpannussa, itse käytin ruokaöljyä.
Tämä ruoka sisältää melkein makaroonilaatikon ainekset, maito vain puuttuu, mutta voihan sitä käyttää veden sijasta. Lautaselleni laitoin lisäksi ketsuppia.
Lisäkkeeksi mitä sattuu jääkaapista löytymään.
torstai 20. kesäkuuta 2013
Suolaisen makea makeiskakku
Tein siitä omanlaiseni version.
250 gr kookosrasvaa sulana
3 dl tomusokeria, 1 dl kaakaojauhoja, 1 rkl vaniljasokeria, 2 munaa,
Kuiviin aineisiin lisätään munat ja vatkataan sähkövatkaimella. Seokseen lisätään jäähtynyt sula kookosrasva vatkaten.
Kokosin koko komeuden muoviseen rasiaan. Pohjalle suolapähkinöita, kerros suklaaseosta ja kerros voileipäkeksejä ja niin edelleen, kunnes suklaaseos tuli käytettyä. Piristelin pähkinöitä myös reunoille.
Laitoin rasian jääkaappiin kohmettumaan.
Mielestäni tämä olisi parempi tehdä kapeanpaan rasiaan, jotta siitä voisi leikata nätempiä viipaleita. Kakku irtosi hyvin rasiasta.Tämä ohje muistuttaa jouluisia riisimurokarkkeja ja tryffeleitä
torstai 16. toukokuuta 2013
Mansikkaista kermahyytelöä, josta tulikin omenaista
1.Laitoin 7 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen
3.Laitoin 2 dl maitoa ja 2 kanan munaa kattilaan
4.Lisäsin vähän vaniljasokeria
5.Laitoin kattilan toiseen kattilaan, jossa oli vettä ja sen
hellalle lämpenemään, kokoajan vatkaten.
6.Lisäsin liivatteet seokseen ja jatkoin vatkaamista, kunnes
liivatteet sulivat.
7.Nostin kattilan pois levyltä ja vaihdoin veden kylmään ja
vatkasin kokoajan.
8.Lisäsin kylmää sokeroitua omenahilloa pari kauhallista ja
näin vatkatessa seos alkoi hyytymään.
9.Tässä vaiheessa yhdistin seoksen
kermavaahtoon.
Omenahilloa lisätessä arvioin määrän makuaistin mukaan
maanantai 29. huhtikuuta 2013
Kuppikakut

Ohje on tästä linkistä.Laitoin ohjeen googlen kääntämänä.
Suklaa Cupcakes ja Sveitsin marenki Buttercream
(Resepti lähde: muokattu taikina leipuri , pienin muutoksin) Suklaa Cupcakes
Tekee 6 cupcakes.
90g kakku jauhoja
10g kaakaojauhetta
70g sokeria
3/4tsp leivinjauhetta
65g voita, pehmennetty
30g maitoa
1 kananmuna + 1 munankeltuainen
1/2 tl vaniljasokeria
1 tl Chocolate emulco
Tapa
1. Seuloa yhdessä kakku jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
2. Vatkaa voi ja sokeri kunnes valo ja fluffy.
3. Lisää joukkoon kananmuna ja munankeltuainen, yhdistää hyvin.
4. Lisää vanilja uutetta ja suklaa emulco.
5. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen, sekoita hyvin.
6. Scoop taikina cupcake vaipat.
7. Paista 180C 25min.
8. Poista cupcakes ritilälle jäähtymään kokonaan ennen kuorrutus.
Sveitsin marenki Buttercream
1 valkuaiset (iso muna)
45g sokeria
1/4tsp vaniljasokeria
75g voita, pehmeä mutta vielä kylmä, leikataan pieniksi samankokoisia kuutioita
Tapa
1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri yli vesihauteessa (kaksinkertaisen kattilan) kunnes sokeri on täysin liuennut (testata by koskettaa sitä ja hieroa sormin)
2. Poista lämmöltä ja vispilä noin 10 min kunnes huiput ovat jäykkiä, paksu ja kiiltävä.
3. Tässä vaiheessa kulhoon pitäisi olla viileänä. Lisää vanilja uutetta.
4. Vaihda meloa liitetiedostona (käytän käsi mikseri aina koska vain pieni resepti).
5. Kun sekoitin alhaisella keskinopeudella, lisätä voin kuution yksi kerrallaan, että jokainen lisäys on hyvin otettu ennen kuin lisäät seuraavan.
6. Jos seos juoksettuu, älä hermostu. Jatka lisäämällä voita ja pelaajan seos keskinopeudella.
7. Muutaman minuutin kuluttua seos tulee yhdessä ja tulevat kermainen ja silkinpehmeä.
8. Lisää väritys haluttaessa ja ehkä asti tasaisesti.
** päivitetty 17 Aug-katso uusimmat Sveitsin marenki Buttercream resepti täällä kanssa askel-askeleelta kuvia.
sunnuntai 21. huhtikuuta 2013
Luumuclafoutis
Tämä resepti odottaa raparperin kasvua.
Seuran no. 16 oli mielenkiintoinen ohje, jonka laitoin tänne muistiin (Teresa Välimäki) 4 annosta
4-6 luumua
2rkl sokeria
Taikina
4 dl maitoa
1.5 dl sokeria
3 munaa
1 tl v.sokeria
ripaus suolaa
1.25 dl vehnäjauhoja
Sokeroidut luumut annosvuokiin ja taikina päälle. 200 astetta ja 35 minuuttia
Koristeluun tomusikeria. Luumun sijasta voi käyttää raparperia tai kirsikoita.
Seuran no. 16 oli mielenkiintoinen ohje, jonka laitoin tänne muistiin (Teresa Välimäki) 4 annosta
4-6 luumua
2rkl sokeria
Taikina
4 dl maitoa
1.5 dl sokeria
3 munaa
1 tl v.sokeria
ripaus suolaa
1.25 dl vehnäjauhoja
Sokeroidut luumut annosvuokiin ja taikina päälle. 200 astetta ja 35 minuuttia
Koristeluun tomusikeria. Luumun sijasta voi käyttää raparperia tai kirsikoita.
sunnuntai 10. helmikuuta 2013
Olen selaillut ulkolaisia ruokablogeja ja kiinnostuin tästä ohjeesta.Ohjeessa oli kuppimitta, jonka muunsin 2 dl mitaksi.Valmistus, kuten tavallinen pullataikina.
O h j e
2 dl maitoa
1 pussi kuivahiiva
1 dl sokeria
1 muna
1dl ruokaöljyä
Laitoin vähän suolaa, jota ei ollut alkuperäisessä ohjeessa.Lisäksi vehnäjauhoja noin 6.5 dl. Taikina kaaviloidaan, kuten korvapuusteissa, mutta väliin laitetaan sokeria ja seesaminsiemenä.
Paistoin 200 asteessa ja huomasin sen olevan liikaa. Suosittelen alempaa lämpöä. Tästä annoksesta tulee yli 20 kpl ja enemmänkin.Omat pullani ovat vähän liian suuria.
tiistai 1. tammikuuta 2013
Suklainen voikreemi
Muokkasin vähän alla olevaa ohjetta.
Sulatin pienessä kattilassa 100 gr voita, lisäsin siihen 1dl tomusokeria, 2 tl v.sokeria, 4 rkl kaakaojauhoja (kuivat aineet ensin sekaisin). Laitoin kattilan toiseen kattilaan, jossa oli kylmää vettä.Vatkasin sähkövatkaimella ja lisäsin haaleaan seokseen yhden rikotun kananmunan ohuena nauhana ja vatkasin vaaleaksi.
Maistui pullanpäällä ja varmaan käy myös täytekakkuun, jos ei pelkää kaloreita.
Sulatin pienessä kattilassa 100 gr voita, lisäsin siihen 1dl tomusokeria, 2 tl v.sokeria, 4 rkl kaakaojauhoja (kuivat aineet ensin sekaisin). Laitoin kattilan toiseen kattilaan, jossa oli kylmää vettä.Vatkasin sähkövatkaimella ja lisäsin haaleaan seokseen yhden rikotun kananmunan ohuena nauhana ja vatkasin vaaleaksi.
Maistui pullanpäällä ja varmaan käy myös täytekakkuun, jos ei pelkää kaloreita.
Suklaamakeisia
Löysin netistä ohjeen.Alkuperää en muista.Kokeilin niitä jouluksi ja olivat ihan syötäviä.
Alkuperäinen ohje: 100 gr voita, 3/4 dl tomusokeria, 2 tl. vaniljasokeria, 3 rkl. kaakaojauhoja, 2,5 dl kaurahiutaleita. Käytin hiutaleita ehkä dl enemmän.
Yhdistin kuivat aineet ja sekoitin sulaan voihin. Käytin muottina pientä mittalusikkaa ja kumosin kookoshiutaleilla vuoratulle alustalle ja vein kylmään.
Alkuperäinen ohje: 100 gr voita, 3/4 dl tomusokeria, 2 tl. vaniljasokeria, 3 rkl. kaakaojauhoja, 2,5 dl kaurahiutaleita. Käytin hiutaleita ehkä dl enemmän.
Yhdistin kuivat aineet ja sekoitin sulaan voihin. Käytin muottina pientä mittalusikkaa ja kumosin kookoshiutaleilla vuoratulle alustalle ja vein kylmään.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)