keskiviikko 29. elokuuta 2018

Torttutaikinaa alennuksella

Sulatin valmiin torttutaikinan ja leikkasin tortun kokoisiksi neliöiksi. Painelin muffinivuokaan. Näin syntyneeseen koloon keksin täytteen, mitä kaapista sattui löytymään.Noin pari desiä valmista perunamuusia, paistettua jauhelihaa, 1 kananmuna, suolaa ja valkopippuria. Sekoitin tasaiseksi ja täytin kolot. Päälle laitoin vielä juustoa. Paistoin 200 asteessa.



lauantai 25. elokuuta 2018

Mallasleipä ja helppo

Haaleaan veteen laitoin suolaa, vähän siirappia, kuivahiivaa ja samanverran mämmimaltaita ja vehnäjauhoja. Tein tiiviin taikinan.Kohotin astiassa ja sitten leipävuoassa ja paistoin 175 asteen lämmössä. Leivästä tuli tosi hyvää. Idean tähän kokeiluun sain Virosta.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Välipalaa

400 gr jauhelihaa raakana
3 munaa
3 dl vettä
2 tl suolaa
1/2 tl v. pippuria
Sekoitus ja paistetaan pannulla, kuin pihvit. Lisäkkeeksi sopii  tavan omaiset grillin mausteet

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Pihvejä kaurasta

Pääsin kerran maistelemaan jotain pihvin näköistä tuotetta, joka sisälsi kauraa. Siitä sain idean kokeilla itse. Sekoitin kaurahiutaleita kananmunan joukkoon tiiviiksi taikinaksi ja mausteita sekaan. Laitoin suolaa, valkopippuria ja paprikajauhetta. Uskaltaisin väittää, että yhtä hyviä, kuin maistamani kaupan pihvit, jos keksii sopivat mausteet.




sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Mureke menossa uuniinn



Valmis mureke ja perunat samaan aikaan.



torstai 15. maaliskuuta 2018

Silakoita minun makuun


Silakkafileet kypsyvät yön yli liemessä jääkaapissa, jonka sisältö on
yksi osa vettä ja yksi osa etikkaa.( 1 dl ja 1dl) Silakkafileet  huuhdotaan ja valutetaan ja ladotaan löysästi kannelliseen lasipurkkiin ja liemi kaadetaan päälle. Kahden dl liemeen laitetaan n. 1 rkl suolaa. Liemen pitää peittää fileet kokonaan. Välillä on hyvä käännellä purkkia.

Seuraavana päivänä liemi vaihdetaan toiseen, joka kuumennetaan ja jäähdytetään.
1.5 dl vettä, 0.5 dl etikkaa, 1 rkl sokeria, maustepippuria ja sipulia.
Tietenkin jokainen voi maustaa omalla tavallaan.Jos laitan säilykepuristeesta pienen palan, niin säilyy pitemmän aikaa. Minun kalani ei ole vielä pilaantunut, joten tykkään niistä.

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Erilainen perunalaatikko


Sattumalta törmäsin netissä ohjeeseen perunamoussakasta. Sain idean valmistaa omanlaiseni. Aineet olivat samat, kuin oikeassa lasangessa. Tein juustoisen valko- ja jauhelihakastikkeen ja väliin perunasiivuja. Mausteina valkopippuria, orecanoa, sipulia ja suolaa jauhelihakastikkeesen. Alkuperäisessä ohjeessa oli enemmän juustokastiketta ja jauhelihaan laitettin ainoastaan tomaattimurska.Tämä minun versioni on kait sitten perunalasange.

tiistai 13. helmikuuta 2018

Kauralaatikko


6 - 9 dl maitoa, 1 muna, 4 dl kaurahiutaleita, 2 dl paist. jauhelihaa, sipulia, pippuria ja suolaa
kaikki sekoitetaan ja paistetaan 200 asteessa, kunnes seos hyytyy ja kypsyy ja tulee vähän väriä.
Kyllä tämä makaroonilaatikon korvaa. Tähän varmaan sopivat muutkin hiutaleet. Tämä ohje tuli täysin omasta ideasta.

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Paistos mun mukaan

Kaalia ohuina siivuina, sipulia, paistettua jauhelihaa, riisiä, perunaa ja juustoa päälle. Nämät kerroksittain. Tomattimurskaa, suolaa ja valkopippuria.  Vettä niin palon, että seos melkein peittyi. Paistoin aluksi 200 asteessa. Nesteen kiehuessa laskin lämpöä 150 asteeseen. Paistoin yli tunnin, kunnes riisit ja perunat olivat kypsiä.

torstai 18. tammikuuta 2018

Lihamureke ilman korppujauhoja ja lisäksi keräkaalia

Sikanautajauhelihan sekaan  kananmunaa suolaa valkopippuria vettä ja perunajauhoja. Tuli hyvin koossapysyvä mureke. En ymmärrä, miten yleisohjeessa on aina korppujauhoja. Itse olen laittanut aiemmin  myös vehnäjauhoja tai kaurahiutaleita.Tämä viimekertainen mureke sisältää myös keräkaalia. Pilkoin kaalenlehtiä pieniksi palasiksi ja jauhoin hienoksi tehosekoittajalla juoksevien nesteiden kanssa.

Maultaan kaali sopi hyvin murekkeen sekaan, seuraavaksi porkkanaa sekaan.

Keitin äsken kokonaisia perunoita ja lämmitin murekesiivuja.Kastikkeeksi laitoin sipulisen maitokastikkeen ja lisäsin siihen etikkapunajuurta.Siitä tuli kauniin vaaleanpunaista ja maistuikin.