Tomaattimurskan sekaan vähän vettä ja ihan perusranskistaikina ja tuli hyvää leipää
torstai 27. syyskuuta 2018
sunnuntai 16. syyskuuta 2018
Makaroonipuuro
Makaroonit 400gr keitetään 2 l vettä 8 min. Lisätään sekoittaen seos, jossa 2 munaa, 2dl maitoa, 1dl maitojauhetta, 1dl vehnäjauhoja. Kuumennus sekoittaen, kunnes seos sakenee. Viimeiseksi 2tl suolaa. Maistui voisilmän ja sokerin kanssa.
keskiviikko 29. elokuuta 2018
Torttutaikinaa alennuksella
Sulatin valmiin torttutaikinan ja leikkasin tortun kokoisiksi neliöiksi. Painelin muffinivuokaan. Näin syntyneeseen koloon keksin täytteen, mitä kaapista sattui löytymään.Noin pari desiä valmista perunamuusia, paistettua jauhelihaa, 1 kananmuna, suolaa ja valkopippuria. Sekoitin tasaiseksi ja täytin kolot. Päälle laitoin vielä juustoa. Paistoin 200 asteessa.
lauantai 25. elokuuta 2018
keskiviikko 18. heinäkuuta 2018
Välipalaa
400 gr jauhelihaa raakana
3 munaa
3 dl vettä
2 tl suolaa
1/2 tl v. pippuria
Sekoitus ja paistetaan pannulla, kuin pihvit. Lisäkkeeksi sopii tavan omaiset grillin mausteet
keskiviikko 13. kesäkuuta 2018
Pihvejä kaurasta
Pääsin kerran maistelemaan jotain pihvin näköistä tuotetta, joka sisälsi kauraa. Siitä sain idean kokeilla itse. Sekoitin kaurahiutaleita kananmunan joukkoon tiiviiksi taikinaksi ja mausteita sekaan. Laitoin suolaa, valkopippuria ja paprikajauhetta. Uskaltaisin väittää, että yhtä hyviä, kuin maistamani kaupan pihvit, jos keksii sopivat mausteet.
sunnuntai 6. toukokuuta 2018
torstai 15. maaliskuuta 2018
Silakoita minun makuun
Silakkafileet kypsyvät yön yli liemessä jääkaapissa, jonka sisältö on
yksi osa vettä ja yksi osa etikkaa.( 1 dl ja 1dl) Silakkafileet huuhdotaan ja valutetaan ja ladotaan löysästi kannelliseen lasipurkkiin ja liemi kaadetaan päälle. Kahden dl liemeen laitetaan n. 1 rkl suolaa. Liemen pitää peittää fileet kokonaan. Välillä on hyvä käännellä purkkia.
Seuraavana päivänä liemi vaihdetaan toiseen, joka kuumennetaan ja jäähdytetään.
1.5 dl vettä, 0.5 dl etikkaa, 1 rkl sokeria, maustepippuria ja sipulia.
Tietenkin jokainen voi maustaa omalla tavallaan.Jos laitan säilykepuristeesta pienen palan, niin säilyy pitemmän aikaa. Minun kalani ei ole vielä pilaantunut, joten tykkään niistä.
lauantai 10. maaliskuuta 2018
Erilainen perunalaatikko
Sattumalta törmäsin netissä ohjeeseen perunamoussakasta. Sain idean valmistaa omanlaiseni. Aineet olivat samat, kuin oikeassa lasangessa. Tein juustoisen valko- ja jauhelihakastikkeen ja väliin perunasiivuja. Mausteina valkopippuria, orecanoa, sipulia ja suolaa jauhelihakastikkeesen. Alkuperäisessä ohjeessa oli enemmän juustokastiketta ja jauhelihaan laitettin ainoastaan tomaattimurska.Tämä minun versioni on kait sitten perunalasange.
tiistai 13. helmikuuta 2018
Kauralaatikko
6 - 9 dl maitoa, 1 muna, 4 dl kaurahiutaleita, 2 dl paist. jauhelihaa, sipulia, pippuria ja suolaa
kaikki sekoitetaan ja paistetaan 200 asteessa, kunnes seos hyytyy ja kypsyy ja tulee vähän väriä.
Kyllä tämä makaroonilaatikon korvaa. Tähän varmaan sopivat muutkin hiutaleet. Tämä ohje tuli täysin omasta ideasta.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)